Sanal ofis nedir?
Sanal ofis, bir şirketin fiziksel bir ofise alternatif olarak aylık olarak kiralayabileceği esnek ve uygun fiyatlı bir ofistir. Sanal ofisler, şirkete bir iş adresi ve diğer birçok önemli avantaj sağlar, ancak şirket fiziksel olarak bu ofis alanından çalışmaz. Örneğin, kalıcı bir sabit hat, posta yönlendirme hizmeti, güvenli iş posta kutusu, sanal resepsiyonist vb. Sunabilirler. Tek fark, sanal bir ofiste bulunan hizmetlerin modern teknolojiye dayalı olması ve "sanal biçimde" gelmesi, bunları kullanan bir şirket, uzaktan çalışırken profesyonel bir işletme görünümüne sahip olacaktır. Bu nedenle, sanal ofis kullanan işletmeler yöneticilerin ve çalışanların dünyanın herhangi bir yerinden (home office, kafe veya başka bir yer) çalışabilirler.
Sanal ofisin avantajları nelerdir?
Sanal ofisler, bir işletmenin şirket itibarını artırarak, zamandan ve paradan tasarruf ederek ve üretkenliği artırarak daha fazla müşteri kazanmasına yardımcı olabileceğinden çok çeşitli avantajlar sunar. Ek olarak, işletme iş akışına göre kolayca küçülebildiği veya genişletilebildiği için ölçeklendirme için destek sunarlar. Sanal ofisler şirketin maliyetlerini azaltır; çünkü işletme sahipleri kira, ekipman, teknoloji veya yüksek çalışan maliyetleri gibi yüksek işletim giderleri ödemek zorunda kalmazlar. Yöneticilerin ve çalışanların çalışmak için bir ofise gitmeleri gerekmediği için şirketin zamanından da tasarruf ederler. Uzaktan çalışma, daha sağlıklı bir iş-yaşam dengesi yaşamalarına ve stressiz bir çalışma ortamının keyfini çıkarmalarına izin verdiği için üretkenliği artırır. Ve son olarak, en iyi yeteneklere sınırsız erişim sunarlar, yani yöneticilerin, işletmeleri için uzaktan çalışmak üzere dünyanın en iyi yeteneklerini işe alabileceği anlamına gelir.
Bir sanal ofiste hangi özellikler bulunur?
Genel bir kural olarak, neredeyse tüm sanal ofisler sanal bir adres, posta yönetimi ve mail iletme hizmeti ve toplantı odaları sağlar. Bazı sanal ofis sağlayıcıları, sabit bir telefon numarası, sanal bir resepsiyonist veya güvenli bir posta kutusu gibi başka hizmetler de sunar.
Sanal ofise kimler ihtiyaç duyar?
Sanal ofisler en çok freelancer'lar ve start up'lar tarafından kullanılır, ancak daha büyük şirketler de yeni bir bölgede genişlemek veya yeni bir pazar veya segmenti test etmek istediklerinde sanal ofisleri kalıcı bir iş modeli veya yeni bir yerde ikincil bir ofis olarak kullanabilirler. Bu nedenle, sanal ofislerin sadece start up'lara ve küçük şirketlere uygun oldukları düşünülse de çok çeşitli işletmeler için uygundur. Küçük işletmeler, büyük işletmelerden çok sanal bir ofise ihtiyaç duyabilir (özellikle maliyet tasarrufu sağlayan faydalardan dolayı), ancak daha büyük şirketler de sanal ofis kullanabilir. Örneğin, orta ölçekli şirketler ve büyük şirketler uzaktan çalışmayı tamamen veya kısmen uygulayabilmeleri koşuluyla sanal bir ofis (ana ofis veya şube olarak) kiralayabilirler.
Sanal ofis nasıl çalışır?
Sanal ofis tarafından sağlanan adres, bir işletmeyi ilk kez kaydetmek için kullanılabilir. Ayrıca kayıtlı şirketler, sanal ofis tarafından sağlanan adres ile mevcut iş adreslerini değiştirebilirler. Bir işletme sanal bir ofise sahip olduğunda, servis sağlayıcının diğer hizmetlerine de erişilebilir. Örneğin, yalnızca birkaç hizmeti içeren temel bir sanal ofis edinebilir ve şirketiniz büyüdükçe daha fazla hizmet ekleyebilir (toplantı odalarına erişim, sanal resepsiyonist, posta alım vb.) ve sanal ofis paketinizi kişiselleştirebilirsiniz. Sanal ofisinizi kiraladığınızda, hiçbir müşteri veya tedarikçi aslında fiziksel bir ofiste çalışmadığınızı bilmeyecektir. Sanal bir ofis kiraladığınızda aylık bir ücret ödemeniz gerekir. Ancak diğer ofislere göre çok daha uygun fiyatlıdırlar.